Extra schepen voor Ecolo-Groen in Koekelberg

© Arnaud Ghys
| Muriel de Viron, de nieuwe schepen voor Ecolo-Groen in Koekelberg.

Zoals drie jaar geleden afgesproken staat Ossamah Maghfour, schepen voor Alternative Humaniste, vanavond zijn zitje af ten voordele van Muriel de Viron (Ecolo-Groen). De Koekelbergse groenen komen daarmee op drie zetels in het schepencollege.

Tot dusver bestond het Koekelbergse schepencollege uit vier PS’ers, twee schepenen voor Alternative Humaniste (CDH) en twee schepenen voor Ecolo-Groen.

Bij de coalitiebesprekingen in 2018 was beslist dat een van de zitjes van Alternative Humaniste na drie jaar zou overgaan naar Ecolo-Groen.

Daarom geeft Ossamah Maghfour, die schepen was van digitalisering, internationale samenwerking en volksgezondheid, maandagavond tijdens de gemeenteraad zijn ontslag. Hij wordt opgevolgd door Muriel de Viron (Ecolo-Groen), die werkt bij Leefmilieu Brussel en daar nu in loopbaanonderbreking gaat.

De Viron neemt niet alleen alle bevoegdheden van Maghfour over, ze wordt ook verantwoordelijk voor het hele dossier openbare werken, dat tot nu onder haar Ecolo-Groen collega-schepen Marie Bijnens viel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?