20181016 Philippe Pivin Koekelberg lg

| Philippe Pivin (MR).

Federaal parlementslid Pivin eist duidelijkheid rond Police Watch

JP
© BRUZZ
28/02/2021

Police Watch is het observatorium van politiegeweld in België, gecoördineerd door de Liga’s voor Mensenrechten. Kamerlid Philippe Pivin (MR) vindt dat dit het wantrouwen voedt tegenover de politie en vraagt zich af of de overheidssubsidie wel terecht is.

Federaal parlementslid en voormalig burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR) vraagt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een onderzoek in te stellen naar Police Watch. Dat schrijft La Dernière Heure en staat ook te lezen in zijn parlementaire vraag aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Pivin vindt de commentaren en de framing op de website en de brochure van Police Watch tendentieus. “De site wakkert anti-politiesentiment en sociale spanningen verder aan,” vreest hij.

Pivin schrok ook toen hij Julia Galaski, de coördinatrice van Police Watch, had horen zeggen dat ze afraadde een klacht in te dienen op een politiebureau omdat de teamgeest binnen het korps vaak sterk is. Ze zei eerder in La Dernière Heure: "Het is beter om direct naar het Comité P of het parket te gaan. Maar zelfs het parket is vaak geneigd om de politie te beschermen."

Pivin vindt die uitspraak onbegrijpelijk. "Met zou het woord van de beëdigde politieman eerder geloven dan dat van een burger? Dit zijn onaanvaardbare opmerkingen."

Pivin is dan ook verbaasd dat het initiatief op overheidssteun kan rekenen. Hij vraagt of de financiering van Police Watch kan worden onderzocht. Hij zal minister Verlinden vragen of ze hierover heeft overlegd met de Franse Gemeenschap: de geldschieter van het project. Ook rekent hij op partijgenoot Nicolas Tzanetatos (MR) om het onderwerp in het Franse gemeenschapsparlement aan te kaarten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Police Watch , politiegeweld

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni