Folders met Eerste Hulp Bij Nederlandstalige Onkunde uitgedeeld aan testcentrum

© TAK
| TAK deelt folders uit aan vaccinatiecentrum

Het Taal Aktie Komitee, dat opkomt voor het Nederlandse en de Vlaamse rechten in het Brussels Gewest, heeft folders uitgedeeld aan coronatestcentrum Merode in Etterbeek. Daarmee kaarten de leden de gebrekkige informatie aan voor Nederlandstaligen omtrent corona in Brussel.

De jongeren van het Taal Aktie Komitee, op sociale media beter bekend als TAK, gingen zaterdag 20 maart flyers uitdelen aan het coronatestcentrum Merode in Etterbeek. Daar moest de politie deze maand nog tussenkomen, nadat een man niet in het Nederlands geholpen werd. Er komen regelmatig berichten binnen van mensen die in verschillende test- en vaccinatiecentra in Brussel geen hulp krijgen aangeboden in het Nederlands.

“Wij vragen helemaal niets extreem", stelt actievoerder Jeroen Bergers. "De kennis van het Nederlands die nodig is om in een testdorp mensen te helpen is slechts de absolute basis. Met onze EHBNO helpen we de Brusselse diensten met enkele basiszinnen zelfs bij het uitvoeren van hun taak. Zeker in een gezondheidscrisis is het cruciaal dat mensen zorgverleners kunnen verstaan. Dat dit in Brussel niet kan, leidt tot gevaarlijke situaties”, vult de actievoerder aan.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?