Francken: 'Voorstel centrum transitmigranten komt uit lucht gevallen'

© Theo Francken

Staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA) reageert verrast op het voorstel van de Stad Brussel om een centrum voor transitmigranten te openen. "Dit voorstel komt voor ons uit de lucht gevallen," laat de woordvoerster van de staatssecretaris weten.

Brussels Schepen Karine Lalieux (PS) kondigde op donderdag aan dat de Stad Brussel overweegt om een centrum voor transitmigranten te openen in Haren. Lalieux liet weten dat het voorstel maandag op de gemeenteraad besproken zal worden. Ze haalde ook uit naar de federale overheid, die volgens haar "niet genoeg doet om de transitmigranten te helpen."

'Totaal verrast'
De staatssecretaris laat bij monde van zijn woordvoerster weten dat hij verrast is. Bovendien vreest hij dat zo'n centrum voor een aanzuigeffect zal zorgen. "We moeten nog bekijken wat het voorstel precies inhoudt, maar het kan absoluut niet de bedoeling zijn om een centrum te openen dat nog meer migranten naar Brussel zou lokken," zegt de staatssecretaris bij monde van zijn woordvoerster. 

Kritiek onterecht 
Volgens Francken is de kritiek van Lalieux op de federale overheid  onterecht. "De situatie in en rond het Maximiliaanpark is onder controle. Wij monitoren de situatie dagelijks en proberen de migranten op straat zo goed mogelijk te informeren over hun rechten en plichten," klinkt het. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?