Ganshoren: Carthé toch in meerderheid

© tvb
In Ganshoren heeft de MR van Hervé Gillard uiteindelijk een akkoord gesloten de lijst van aftredend burgemeester Michèle Carthé (PS). ProGanshoren van Pierre Kompany bijt dus in het zand. Gillard zou burgemeester worden.

Hoewel Carthé de meeste stemmen achter haar naam kreeg, leek een coalitie in de maak tussen de MR, ProGanshoren en Ecolo-Groen. Naar analogie met onder meer Brussel-Stad en Elsene wordt het nu toch PS-MR met Gillard als burgemeester.

Burgemeester Carthé geeft daarvoor haar sjerp af aan Gillard van de MR. De lijst van de burgemeester mag 4 schepenen aanleveren met onder meer de Vlaamse schepen René Coppens (Open VLD), de MR krijgt naast de burgemeestersjerp nog 3 schepenen.

Proganshoren en ecologroen vinden dat de nieuwe burgemeester nu al zijn geloofwaardigheid kwijt is, nog voor hij in functie is. De Groenen vermoeden ook dat onder meer de situatie in Brussel-Stad, waar PS en MR ook in zee gaan met elkaar, een rol heeft gespeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?