Ganshorense schepen krijgt haar bevoegdheden terug

De eerste schepen van Ganshoren, Michèle Carthé, krijgt haar bevoegdheden terug die ze onder het nieuw samengestelde college heeft moeten afstaan. Dat besliste de Raad van State, nadat ze een klacht had ingediend.

Toen de huidige meerderheid van Ganshoren onder nieuwe burgemeester Robert Genard (MR) begin deze maand twee bevoegdheden van eerste schepen Carthé (PS) overhevelde, stapte ze naar de Raad van State. Die oordeelde dat haar haar bevoegdheden niet op deze manier mogen afnemen, zo melden Carthé en haar advocaat in een persbericht.

De Raad van State motiveert dat de rest van het college haar kritiek (het gedrag en gebrek aan realisaties van Carthé) niet met een dergelijke politieke maatregel kan oplossen. Het gaat om de mandaten voor Sociale Zaken en Human Resources, die Carthé uit haar portefeuille zag verdwijnen naar die van de nieuwe burgemeester Genard en schepen Jean-Paul Van Laethem. 

Carthé verzekert dat ze openstaat dialoog. “Ik zet mijn werk in het college voort zoals ik dat altijd al gedaan heb, in dialoog en strevend naar consensus. Op die manier wil ik erover waken dat de lopende projecten worden gerealiseerd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?