Soetkin Hoessen, kandidaat Brussels Parlement voor Groen

| Soetkin Hoessen.

Geen vervanging voor Brussels parlementslid tijdens zwangerschapsverlof

HD
© BRUZZ
24/02/2020

Brussels parlementslid en gemeenteraadslid Soetkin Hoessen gaat elk moment bevallen. Haar zetel in de gemeenteraad zal tijdens haar zwangerschapsverlof tijdelijk worden ingevuld door Benedetta De Marte (Ecolo). Maar zowel in het Brussels parlement, als in de Senaat, waar Hoessen een deelstaatsenator is, is tijdelijke vervanging niet mogelijk.

“Dat legt veel druk op de schouders van mijn collega’s,” getuigt Hoessen bij RTBF. “Zij zullen nu meer commissies moeten opvolgen en meer werk hebben." Noch in het parlement, noch in de Senaat, is er een regeling voorzien voor vervanging bij zwangerschapsverlof. Hoessen en Groen zijn alvast voorstander van een aanpassing van het reglement om dat mogelijk te maken: “Geen vervanging is niet goed voor de moeder, voor het kind, voor de gelijkheid man-vrouw en voor de werk-leven balans”.

Groen gaat dus een voorstel indienen voor het Brussels parlement, maar de partij pleit ervoor dat deze aanpassing in alle kamers die ons land rijk is zal worden ingevoerd, tegelijkertijd.

In het Brussels parlement zal de afwezigheid van Hoessen waarschijnlijk geen calamiteiten veroorzaken. De meerderheid waar zij deel van is, heeft een overschot aan stemmen. Maar omdat Hoessen ook zetelt in de VGC zal haar afwezigheid daar zeer voelbaar zijn.

In de Senaat staan er nogal wat belangrijke stemmingen voor haar partij op de agenda. Onder andere de potentiële nieuwe stemming voor de aanstelling van Zakia Khattabi aan het Grondwettelijk Hof. “Indien nodig neem ik mijn pasgeboren baby mee om te gaan stemmen,” aldus Hoessen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Politiek , Soetkin Hoessen , zwangerschap , Ecolo-Groen , Groen , senaat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni