Gemeenschapscentra bezorgd over Vlaamse besparingen

© Margot Otten
| Optreden in gemeenschapscentrum De Markten in het centrum.

De voorzitters van de 21 Brusselse gemeenschapscentra ondertekenden een brief waarin ze hun bezorgdheid uiten over de Vlaamse besparingsijver in Brussel. “Geen uitgeschraapte artistieke projecten, geen verschraald sociaal landschap.”

De tekst, die leest als een gedicht, benadrukt dat de gemeenschapscentra voor verbinding in de stad staan. De auteurs herinneren er ook aan dat Vlaanderen “resoluut” wil kiezen voor Brussel en de Vlaamse gemeenschapscommissie de gemeenschapscentra wil “koesteren en verstevigen”.

Tegelijk tonen de voorzitters zich bezorgd. “Niet in de eerste plaats om ons, maar om ons samen,” luidt het in de tekst. “Geen uitgedunde stad, met uitgeschraapte artistieke projecten, geen verschraald sociaal landschap. Vanuit ons engagement blijven we investeren, solidair met onze partners in de culturele en sociale wereld, met de jeugd, en rekenen we op overheden die mee investeren.”

De tekst is aan State of the Arts bezorgd, het platform dat de protesten tegen de cultuurbesparingen bundelt. Ook de bevoegde ministers in de Vlaamse regering en het VGC-college krijgen een exemplaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?