Gerolf Annemans opgepakt bij protestactie Vlaams Belang

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 23 september 2020
Updated: 23-09-2020 - 18:08

Bij de protestactie van het Vlaams Belang in de Wetstraat is Europees parlementslid Gerolf Annemans opgepakt door de politie. De partij protesteerde er tegen een mogelijke Vivaldi-regering. Ook voorzitter Tom Van Grieken geraakte even verwikkeld in wat duw- en trekwerk met de ordediensten.

Het Vlaams Belang was van plan de Wetstraat te blokkeren door met verschillende leden in hun wagen halt te houden voor het Parlement. “Als de Wetstraat Vlaanderen blokkeert, dan zullen wij de Wetstraat blokkeren,” aldus de partij.

De partij trommelde haar parlementsleden op om naar de Wetstraat te rijden. Een aantal van hen werd door de politie al preventief tegengehouden rond het Koninklijk Paleis, maar zeker een tiental wagens die met Vlaams vlaggen getooid waren, kon doorrijden naar de Wetstraat. Als gevolg van de actie lag het verkeer een tiental minuten stil, luidt het bij de partij.

Op het moment dat zij arriveerden bij het Federaal Parlement, stapten de Vlaams Belangers, met voorzitter Tom Van Grieken, uit hun wagen om naar een toespraak met megafoon te luisteren. De politie heeft hen gevraagd de locatie te verlaten. Dat deden alle aanwezigen, behalve Europees parlementslid Gerolf Annemans.

"Meneer Annemans gaf geen gevolg aan ons verzoek om de locatie te verlaten," aldus politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "Hij is administratief aangehouden na fysiek verzet. Nadien is hij overgebracht voor identificatie naar ons secretariaat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?