Gezien: Elsensestraat in Palestina

© Béa Diallo / Facebook
| Rechts van het bord: Béa Diallo, Nathalie Gilson en Maite Morren

Er ligt voortaan een stukje Brussel aan de Westelijke Jordaanoever. Afgelopen week bracht een Elsense delegatie een bezoek aan zusterstadje Zababdeh in Palestina. Daar hebben de schepenen ook meteen de ‘Elsensestraat’ ingehuldigd. “Een leuke verrassing voor ons 15-jarig jubileum.”

Schepen van Internationale Samenwerking Béa Diallo (PS) werd op zijn missie vergezeld door Nederlandstalig schepen Maite Morren (SP.A), schepen van Financiën Nathalie Gilson (MR) en gemeentesecretaris Patricia Van der Lijn. Het bezoek kwam er naar aanleiding van 15 jaar partnerschap tussen de twee gemeenten.

De delegatie bezocht een aantal lokale projecten die gerealiseerd zijn met de steun van de gemeente Elsene. “En we zijn vandaag ook langs geweest bij een paar scholen, om te zien hoe we kunnen samenwerken,” schrijft Morren op haar Facebook-pagina. “Een bijzondere verrassing voor ons 15-jarig jubileum is ook de nieuwe ‘Elsensestraat’ in Zababdeh."

Elsene is bij uitstek de diplomatengemeente van het Brussels Gewest, daarom kon ook een bezoekje aan zusterstad Megiddo in Israël niet uitblijven. Diallo en co. gingen daar langs bij een Joods-Palestijns kunstinitiatief.

elsene_megiddo
© Maite Morren / Facebook
| De Elsense ploeg in Megiddo, Israël. "Blij om internationale vrouwendag hier te hebben doorgebracht," schrijft Morren. "Deze mensen brengen joden en Palestijnen doorheen kunst dichter bij elkaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?