Groen Brussel kiest voor Deniz Agbaba als nieuwe gewestelijke voorzitter

© Groen Brussel
| Deniz Agbaba (links) is al geruimte tijd actief als vrijwilligster bij Groen Brussel en vervult ook de rol van OCMW-raadslid. Met het voorzitterschap treedt ze nu op de voorgrond. Secretaris Stijn D'Hollander (rechts) zal haar bijstaan in die nieuwe rol.

Deniz Agbaba (35) is de nieuwe voorzitter van Groen Brussel. Agbaba wil zich toeleggen op thema's als diversiteit, burgerbewegingen en sociaal beleid. Ze wordt in haar takenpakket bijgestaan door secretaris Stijn D'Hollander. De nieuwe Brusselse frontvrouw volgt Jos Raymenants op. Die was geen kandidaat meer omdat hij zich wil focussen op zijn schepenambt in Sint-Gillis en zijn familie.

Sinds begin dit jaar is Agbaba OCMW-raadslid voor Groen in Vorst. Daarvoor werkte ze bij BBTK, de bediendecentrale van het ABVV in Brussel. Ze is al lange tijd actief als vrijwilligster bij Groen en wil zich met het Brusselse voorzitterschap profileren op de thema's diversiteit, sociaal beleid en burgerbewegingen.

De nieuwe voorzitter, die afkomstig is uit Limburg en Koerdische roots heeft, wil zich verder toeleggen op het ondersteunen van lokale mandatarissen. Ze zal daarvoor een tandem vormen met Stijn D’Hollander, die verkozen werd tot secretaris van de gewestelijke afdeling. D’Hollander is een 33-jarige Sint-Gillenaar en eveneens OCMW-raadslid. Hij werkt bij Actiris als beleidsadviseur.

'Duidelijk en ambitieus plan voorgelegd'

“We hebben een duidelijk en ambitieus project voorgelegd aan de leden, waarbij we focusten op diversiteit, sociale rechtvaardigheid, bottom-up ledenwerking en een nauwe samenwerking met Ecolo. Ook willen we de burgerbewegingen meer aan bod laten komen bij het beleid in onze stad", licht Agbaba haar standpunten toe.

D’Hollander: “Daarnaast blijven we een verschil maken op de klassieke groene thema’s. Gezonde lucht, mobiliteit en verkeersveiligheid spelen een centrale rol in in het regeerakkoord, en Groen Brussel zal haar minister steunen opdat de regering deze plannen waar maakt.”

“Er is twee keer een groene golf door Brussel gewaaid, zowel op lokaal als op gewestelijk niveau. We zijn de grootste partij aan Nederlandstalige zijde en moeten ervoor zorgen dat die groene visie realiteit wordt. Groen Brussel moet aantonen dat het gezonder en gelukkiger leven is als wij aan het stuur zitten", aldus Agbaba nog.

Nog twee andere duo's kandidaat

De tandem Agbaba-D'Hollander haalde het in de verkiezing van twee andere duo's. Ook Leticia Sere (Schaarbeek) en Jan Steurs (Sint-Gillis) waren kandidaat om de vorige voorzitter Jos Raymenants en zijn secretaris Soetkin Hoesen op te volgen. Dat geldt ook voor Sebastian Vanderlinden uit Vorst en Linde Haven uit Sint-Gillis.

Bij Raymenants zelf was er geen interesse om voorzitter te blijven. "Ik wil mij volledig focussen op mijn schepenambt, mijn familie en kleine kindjes", zegt hij hierover aan BRUZZ. Ook Hoesen zag een tweede termijn niet zitten. “Doordat ik parlementslid en senator ben geworden, is dat gewoon teveel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?