© Groen | Groen-voorzitter Jan Raymenants en zijn secretaris Soetkin Hoessen.

Groen Brussel kiest Jos Raymenants als voorzitter

TDN
© BRUZZ
23/03/2018

Jos Raymenants is dinsdagavond verkozen tot de nieuwe voorzitter van Groen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij volgt Veerle Vandenabeele op. Raymenants werkt bij de Vlaamse overheid en is als vrijwilliger verbonden met Groen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober krijgt Raymenants de zesde plaats op de gemeenschappelijke lijst van Ecolo en Groen in Sint-Gillis.

De 35-jarige Duffelaar, die 12 jaar geleden naar Brussel verhuisde, engageert zich sinds 2012 voor de Nederlandstalige groenen in Brussel. Bij de Vlaamse overheid is hij EU-attaché voor Werk en Sociale Economie.

"We gaan gewoon verder op de ingeslagen weg. Met Groen ijveren we voor gezonde lucht, zo lanceerden we NO 2 pollution en meten we de luchtkwaliteit", zegt Raymenants aan BRUZZ.

"Nog een belangrijk element voor onze partij is het aanpakken van de verloederde Zuidwijk. Die wordt al decennialang aan haar lot overgelaten", aldus Raymenants. "De Brusselaar zal nog van Groen horen."

Soetkin Hoessen wordt zijn secretaris. Samen met Elke Van den Brandt zullen zij verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur van Groen in Brussel.

Veerle Vandenabeele stopte na anderhalf haar als voorzitter van de Brusselse groenen. Zij verhuist naar het buitenland en geeft de fakkel "met veel vertrouwen door" aan Raymenants en Hoessen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sint-Gillis, Politiek, Brussel Kiest 2018, Jan Raymenants, Soetkin Hoessen, Groen Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie