Hassan Rahali verwijderd uit de Molenbeekse gemeenteraad

GR
© BRUZZ
12/09/2017

Hassan Rahali (SP.A) is niet langer gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek. De 51-jarige Rahali kreeg na een domicilieonderzoek vier negatieve rapporten van de politie, waarop het college van burgemeester en schepenen besliste om de man uit zijn functie te zetten. Rahali zelf is niet onder de indruk. “De wijkagent is vorige donderdag langsgeweest en zal nu wel een positief rapport indienen.”

Dat staat te lezen in de krant La Capitale.

In januari verhuisde Molenbeeks gemeenteraadslid Hassan Rahali (SP.A) naar zijn nieuwe woonst aan het Gemeenteplein. Zoals de procedure dat voorschrijft, gaat dit gepaard met een domiciliecontrole van de politie. Die zocht de 51-jarige Rahali een eerste keer op aan het einde van diezelfde maand, evenwel zonder resultaat.

Vier negatieve rapporten
Ook in februari, april en juni bleek Rahali niet thuis te zijn. “Na vier negatieve rapporten oordeelde de wijkagent dat het gemeenteraadslid niet verbleef op zijn nieuwe adres”, aldus Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West.

Het college van burgemeester en schepenen besliste daarop om Rahali niet langer als inwoner van Molenbeek te beschouwen. Hierdoor werd hij ook automatisch uit zijn ambt als gemeenteraadslid gezet. Rahali zou binnenkort worden opgevolgd door Abderrachid Azadad, als die voldoet aan de toelatingsvoorwaarden.

Verzachtende omstandigheden
Rahali zelf roept verzachtende omstandigheden in voor de gemiste controles. “Twee maanden geleden is mijn vader overleden en vloog ik voor een tijdje naar Marokko waar hij zou worden begraven.”

“Bovendien heb ik zelf contact opgenomen met de wijkagent die nooit op mijn berichten reageerde. Zelfs wanneer ik mijn telefoonnummer op de bel achterliet, hoorde ik niets van hem.”

Ondanks de verwijdering uit de gemeenteraad, denkt Rahali toch zijn functie snel terug opnieuw te kunnen uitoefenen. “Vorige donderdag heb ik de wijkagent kunnen spreken. Alles is goed verlopen en hij zal nu wel een positief rapport indienen”, zo staat te lezen in La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni