Herschikking Brussels stadsbestuur pas in september rond

© bruzz

Pas in september zal het Brusselse stadsbestuur in een definitieve plooi vallen. De nieuwe burgemeester, Philippe Close (PS), zit pas op vier september zijn eerste gemeenteraad voor.

Kort na het uitbreken van het schandaal rond Samusocial, met Yvan Mayeur en Pascale Peraïta in de hoofdrol, werd besloten om de sjerp toe te vertrouwen aan schepen Philippe Close. Zijn kandidatuur is naar de Brusselse minister-president gestuurd en moet nog een hele weg afleggen voor de PS'er officieel zijn functie kan opnemen.

Postencarrousel 
De gemeenteraad van maandag zal dus nog niet door Close worden voorgezeten. De nieuwe burgemeester zal ook pas in september worden vervangen als schepen, door iemand van MR. In principe gaat het om David Weytsman, maar die is in het Brussels parlement ook opvolger van de Ukkelse schepen Boris Dilliès, die mogelijk burgemeester wordt. De Ukkelse burgemeester Armand De Decker is immers opgestapt.

Als Dilliès het haalt gaat Weytsman naar het parlement en wordt Clémentine Barzin mogelijk schepen. Maandag wordt schepen Ahmed El Ktibi wellicht wel al voorzitter van het OCMW, in opvolging van Pascale Peraïta. Hij wordt als schepen opgevolgd door Khalid Zian (PS). Ans Persoons van sp.a wordt in principe niet vervangen als schepen.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?