Hommeles met benoemingen in Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Sint-Joost

© PhotoNews
| Emir Kir (PS), burgemeester van Sint-Joost-Node, met Minister-President Rudi Vervoort.

Minister-president Vervoort heeft de benoeming van vijf leden van de algemene vergadering van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap in Sint-Joost afgekeurd, omdat de oppositie niet vertegenwoordigd werd.

In januari dit jaar benoemde de meerderheid in Sint-Joost vijf leden van de algemene vergadering van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA). De vijf leden zijn allen lid van meerderheidspartij PS en de oppositie wordt niet vertegenwoordigd. Dat stuitte op protest van oppositiepartij Ecolo.

“De socialisten hadden op 16 januari besloten om geen oppositielid aan te duiden. Al is er binnen de gemeenteraad geen eensgezindheid over de juridische verplichting om ook een oppositielid te benoemen, in 2012 had het college die beslissing wel genomen”, stelt Ahmed Mouhssin (Ecolo) in La Libre Belgique.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), bevoegd voor Plaatselijke Besturen, geeft Ecolo gelijk en fluit burgemeester en partijgenoot Emir Kir terug. Op 25 maart nam Vervoort het besluit om de benoeming van de vijf PS-leden te annuleren, weet La Libre. “Rekening houdende met het gewicht van de verschillende fracties moet de gemeenteraad zes leden benoemen in de algemene vergadering van het PWA, van zowel de meerderheid als oppositie”, luidt het besluit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?