Hongaars Europarlementslid neemt ontslag na seksfeestje in Brussel

© Fidesz
| Jozsef Szajer
Updated: 02-12-2020 - 07:45

Jozsef Szajer, vooraanstaand lid van beleidspartij Fidesz, nam zondag verrassend ontslag uit het Europees parlement. Nu blijkt waarom. Szajer was eerder dat weekend aanwezig op een seksfeestje in het centrum van Brussel en overtrad daardoor de Covid-maatregelen. Volgens het parket was de Hongaar ook onder invloed van drugs.

Afgelopen zondag nam de politicus verrassend ontslag uit het Europees Parlement. "De dagelijkse politiek is al enige tijd een emotionele last op mijn schouders", verklaarde Szajer in een mededeling. Maar volgens de krant De Standaard heeft het ontslag te maken met Szajers aanwezigheid op een seksfeestje in de Steenstraat eerder dat weekend.

XTC op zak

Het voormalig Europarlementslid werd betrapt terwijl hij halfnaakt probeerde te vluchten van een niet-coronaproof homofeestje. Aan De Standaard is bevestigd dat het om Jozsef Szajer gaat. In een communiqué slaat de Hongaar mea culpa. "Het spijt me dat ik de regels over de samenscholing heb overtreden. Dat was onverantwoordelijk van mij", klinkt het dinsdag.

De politie was via een ooggetuige op het spoor van Szajer gekomen. De ooggetuige had hem via de regenpijp zien vluchten, aldus het Brussels parket. "De man had bebloede handen, mogelijks had hij zich verwond bij de vlucht. In zijn rugzak werden verdovende middelen (xtc-pillen, red.) gevonden", klinkt het bij het parket. Bij hem thuis werd de halfnaakte man geïdentificeerd als Szajer.

Onschendbaarheid

Alle aanwezigen krijgen een boete van 250 euro, omdat het feestje in strijd was met de covid-maatregelen. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld inzake overtredingen aan de drugswet voor Szajer, die ontkent dat de drugs van hem waren.

Vooraleer er tot een strafrechtelijke vervolging kan worden overgegaan, moet de diplomatieke en parlementaire onschendbaarheid van de Hongaar eerst opgeheven worden. Het Brussels parket laat nog weten dat nog twee andere aanwezigen, D. O. en P. B., een beroep hebben gedaan op hun diplomatieke onschendbaarheid.

'Ik zie het probleem niet'

De organisator van het seksfeest, de 29-jarige doctoraatsstudent David Manzheley, zegt in Het Laatste Nieuws de Hongaarse politicus Szajer niet te kennen, omdat het om een vriend van een vriend ging.

Bovendien ziet Manzheley geen probleem in zijn feest: "Er was één absolute voorwaarde: alle gasten moesten al corona gehad hebben, en mochten geen symptomen vertonen. Ik vertrouwde erop dat mijn vrienden daar niet over zouden liegen. Er waren ook twee verplegers aanwezig, en ook zij vonden het niet gevaarlijk. En trouwens, wat dan nog? Als wij -als volwassenen - het risico willen nemen, dan moeten wij dat toch zelf weten, zeker?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?