Hoogoplopende ruzie in Kraainem tussen meerderheidspartijen en DéFi-MR

Archiefbeeld: het gemeentehuis van Kraainem.

In de gemeenteraad van Kraainem is het dinsdagavond in de marge van een stemming over een voorstel tot prioriteiten voor het meerjarenplan tot een hoogoplopende ruzie gekomen tussen enerzijds de meerderheidspartijen Kraainem Unie en Lijst Burgemeester en anderzijds DéFi-MR. Toen er effectief gestemd werd, verlieten de raadsleden van DéFi-MR de raadszitting.

Kraainem-Unie van burgemeester Bertrand Waucquez diende bij monde van Carel Edwards een voorstel met een lijst van beleidsprioriteiten in ter ondersteuning van de gemeentelijke diensten die bezig zijn met de voorbereiding van de meerjarenplanning. Het ging om twaalf punten, met onder meer het herstel van voetpaden, de aanleg van nieuwe fietspaden, wegenonderhoud, maatregelen tegen overstromingen, de verwijdering van asbest in publieke gebouwen, de realisatie van Hoeve Van Deuren en de renovatie van het Kasteel Jourdain.

De lijst kan nog aangepast worden volgens de resultaten van de actuele enquête bij de bevolking. In de goedgekeurde motie wordt de dienst financiën van de gemeente gevraagd om de haalbaarheid van deze voorstellen te evalueren en een eerste raming voor te leggen aan de gemeenteraad van november. De oppositie was echter van oordeel dat de gemeenteraad de administratie zijn werk moet laten doen en dient te wachten op de cijfers.

Omdat Kraainem een faciliteitengemeente is, worden de schepenzetels rechtstreeks toegewezen op basis van de verkiezingsuitslag. Ondanks het feit dat DéFi-MR in de oppositie zetelt, heeft om die reden ook zij vertegenwoordigers in het schepencollege.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?