Interactieve gids voor noodlijdende ondernemers

© Saskia Vanderstichele

Het Brussels Gewest lanceert voor hoteleigenaars, handelaars en ondernemers een interactieve informatiewebsite. Wie door de lockdown en de aanslagen in slechte papieren zit, kan daarop nagaan of een deel van de twintig miljoen euro aan maatregelen voor hem of haar bestemd is. 

In april maakte de Brusselse regering 66 miljoen euro vrij voor uitzonderlijke maatregelen om de economische schade van de lockdown in november en de aanslagen van 22 maart op te vangen en ook de veiligheid te versterken. Twintig miljoen daarvan is bestemd om de Brusselse economie weer aan te trekken.

Hoe dat geld zich vertaalt naar concrete maatregelen, kunnen Brusselse handelaars en ondernemers nu uitpluizen op een interactieve online website, op 1819.brussels. Zo kunnen ondernemers nagaan of ze sociale lasten of andere belastingen uitgesteld mogen betalen, dan wel kunnen terugvallen op tijdelijke werkloosheid. Het platform dient als versterking van 1819, een gratis informatiedienst voor Brusselse ondernemers.

Daarnaast voorziet 1819 vanaf mei ook begeleiding op maat voor noodlijdende ondernemers. Voorwaarde? Elke ondernemer die startte na april 2014, of die tussen oktober 2015 en april 2016 dertig procent minder omzette dan dezelfde periode een jaar eerder.

"We willen de impact van de crisis op ondernemers verzachten: dankzij sommige maatregelen kunnen ze echt besparen, andere laten toe om de betaling van lasten uit te stellen, en nog andere helpen hen het bedrijfskapitaal herop te bouwen", zegt Brussels minister van Economie Didier Gosuin in een persmededeling.

Het informatieplatform is te vinden op 1819.brussels

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?