Iraanse diaspora betoogt tegen regime in thuisland

© Twitter

Zaterdagnamiddag werd in Brussel op het Schumanplein betoogd om aandacht te vragen voor de situatie in Iran. De manifestanten eisen een strenger en kordaat beleid vanuit de Europese Unie tegenover de Islamitische Republiek.

Honderden mensen zijn vandaag afgezakt naar het Schumanplein in Brussel. Een aantal hooggeplaatste (politieke) leden en vertegenwoordigers van internationale organisaties steunden de beweging. De manifestanten vragen een strenger en kordaat beleid vanuit de Europese Unie tegenover de Islamitische Republiek. "Wij willen de Iraanse bevolking steunen in hun strijd voor meer democratie en respect voor de mensenrechten" verklaart de woordvoerder Shahin Gobadi, woordvoerder van de Nationale Raad van Verzet van Iran.

Na verschillende toespraken trekken de manifestanten richting de ambassade van Iran, op de Franklin Rooseveltlaan in Elsene. De symbolische betoging wordt als startschot beschouwd van een reeks andere manifestaties die de komende weken overal ter wereld zullen plaatsvinden, waaronder in Washington DC, Berlijn, Stockholm en Londen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?