| Iraniërs roepen in Brussel op tot sancties tegen terroristische regime van Iran

Iraniërs roepen in Brussel op tot sancties tegen terroristische regime van Iran

22/02/2021

Sinds de veroordeling van de Iraanse topspion en diplomaat Assadollah Assadi in de rechtbank van Antwerpen heeft de Europese Unie zich gehuld in stilte. Dat is niet naar de zin van de Iraniërs die maandagochtend op het Schumanplein in Brussel verzamelden om te betogen. De manifestanten van vzw IranRef roepen op tot dringende sancties tegen het terroristische regime van Iran.

De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi, het Iraans-Belgisch koppel Amir S. en Nasimeh N., en een vierde man werden begin februari in Antwerpen veroordeeld tot twintig jaar cel voor het beramen van een aanslag op een congres van de Iraanse oppositie in Parijs. Voor de opposanten van het Iraanse regime toont het nogmaals aan dat terrorisme vanuit de overheid wordt gesponsord. Ze klagen ook aan dat het Iraanse volk in eigen land nog steeds onderdrukt wordt.

De betogers eisen dat Europa een sterk standpunt inneemt tegen de acties van het Iraanse regime en niet langer op de achtergrond blijft. Ze willen onder meer dat de Iraanse geheime dienst wordt opgenomen in de lijst van terroristische organisaties.

"We vinden dat na het verdict van de rechtbank in Antwerpen duidelijk is dat de hoogste leider Ali Khamenei zijn akkoord heeft gegeven voor de verijdelde aanslag in Parijs. Dit is het moment waarop de Europese Unie moet beslissen om alle Iraanse ambassades in Europa te sluiten", verklaart Nobari Mehdi van vzw IranRef.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni