Jamal Ikazban noemt terrorisme-expert 'vuile zionist'

TR
© brusselnieuws.be
14/02/2013
Terrorisme-expert Claude Moniquet gaat klacht indienen tegen Brussels parlementslid en fractieleider van de PS-oppositiepartij in Molenbeek Jamal Ikazban. Dit melden verschillende Franstalige kranten. Ikazban had Moniquet op Twitter uitgescholden voor “een vuile zionist".

De reactie van Ikazban kwam er na een tussenkomst van Moniquet in het Bel RTL-programma "On refait le monde". Moniquet zei in dat programma onomwonden dat Egypte op dit moment een grote, open vuilnisbelt is.

Hij verklaarde zijn uitspraak door te zeggen dat Egypte een land is waar 60 procent van de bevolking analfabeet is en het land hooguit in staat is om 30 miljoen mensen te voeden. De totale bevolking bedraagt er 85 miljoen.

"Ik schrik er niet van terug om Egypte een open vuilnisbelt te noemen," zei hij. (In het Frans: "une poubelle à ciel ouvert") "Je kan er in een week geen schoonheid en orde scheppen."

Twitter
Toen Ikazban dit hoorde, uitte hij zijn frustratie op Twitter. "Onaanvaardbaar, die uitlatingen van een vuile Zionist", reageerde hij. (In het Frans: "ordure de sioniste").

Claude Moniquet gaat klacht wegens smaad indienen, schrijft La Libre. Voorts wil hij dat de parlementaire onschendbaarheid van Ikazban wordt opgeheven. "Het is een symbolische zaak," verduidelijkt Moniquet, "omdat we met verkozen gemeenteraadsleden zitten die onaanvaardbaar woordgebruik hanteren op sociaal netwerksites."

Moniquet beschuldigt Ikazban dan weer van racisme en antisemitisme. "Mijnheer Ikazban is ofwel oneerlijk, ofwel imbeciel", aldus Moniquet.

De woordvoerder van de PS heeft de uitlating van Ikazban intussen al veroordeeld.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni