Opgepakte schepen dient klacht in wegens politiegeweld

De Molenbeekse schepen van Sport Jamal Ikazban (PS) is donderdagavond hardhandig aangepakt door de federale politie. Ikazban was ter plaatse om heethoofden te kalmeren na een incident met een nikabdraagster. De schepen dient klacht in. De politie zou hem niet herkend hebben.

Ikazban was afgezakt naar het commissariaat om de menigte te kalmeren die was samengekomen nadat een vrouw met nikab was opgepakt. Dat bericht La Capitale.

Toen agenten aan Ikazban vroegen om zich te identificeren, gaf de schepen zijn functie op. Volgens de schepen heeft een agent daarop gezegd dat hij maar een beter beleid had moeten voeren (en zo relletjes voorkomen).

Toen de schepen stelde dat die opmerking niet echt passend was voor een agent, kreeg hij een duw van een officier. De PS-politicus werd naar eigen zeggen bijna gewurgd, tegen de grond geduwd en geboeid. De federale agenten brachten hem naar de lokale politie, die de schepen van Sport vrijliet.

De woordvoerster van de federale politie heeft ondertussen verklaard dat de agenten de schepen niet herkend hebben. Ze hebben Ikazban opgepakt omdat hij de veiligheidszone rond het gemeentehuis wilde betreden.

Ze federale politie benadrukt dat de schepen onmiddelijk is vrijgelaten zodra hij naar het politiecommissariaat was gebracht. Ikazban ontkent dat hij naar het
gemeentehuis probeerde terug te keren. Hij zal de video's van het incident aan de onderzoekers binnen de federale politie overmaken om zijn uitspraken te staven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?