| Jan Verbeke was schepen in Watermaal-Bosvoorde.

Jan Verbeke niet langer schepen in Watermaal

SVG
© BRUZZ
04/12/2018

Coup de théâtre in Watermaal-Bosvoorde. Jan Verbeke (MR-GM), schepen sinds 2012, is door zijn eigen lijst gewipt. Daniel Soumillion (Ecolo-Groen) wordt Vlaamse schepen.

Dierenarts Jan Verbeke (MR-GM) haalde de tweede meeste stemmen op zijn lijst, getrokken door David Leisterh (MR). Op de verkiezingsavond zag het er nog naar uit dat zijn plaats in het schepencollege verzekerd was, “maar enkele weken geleden beslisten de mensen van mijn lijst om twee jonge schepenen (Nguyen Hang en Jean-François Le Hoye , red) naar voor te schuiven,” reageert een zwaar ontgoochelde Verbeke (60). "Ik voel me verraden."

Daniel Soumillon

Daniel Soumillon, de nieuwe Nederlandstalige schepen.

Om toch een Nederlandstalige schepen in het college te heisen is beslist om een extra schepen aan te duiden. Dat wordt Daniel Soumillion van Groen. Ecolo levert ook de burgemeester en nog vier schepenen.

Jan Verbeke beraadt zich nog over zijn verdere toekomst. “Natuurlijk is het moeilijk om nog verder samen te werken met mensen voor wie het het pluralisme waar ze voor stonden nu plots van geen tel meer is.”

Verbeke wil sowieso nog voorzitter blijven van het Gemeentelijk Sportcentrum tot in maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Politiek , Jan Verbeke

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni