Het justitiepaleis.

Verdachte opgepakt voor brandstichting bij dierenarts in Watermaal-Bosvoorde

SG
© Belga - BRUZZ
23/04/2020

Er is een verdachte opgepakt voor de brandstichting die op 4 april plaatsvond bij dierenarts Jan Verbeke in Watermaal-Bosvoorde. Het gaat om een dakloze man die eerst zou geprobeerd hebben in te breken in de dierenartspraktijk en toen dat niet lukte, die in brand stak. "Het doet deugd om te weten dat de man die mij dit heeft aangedaan is opgepakt, en zich nu hopelijk achter slot en grendel bevindt."

De brandstichting bij dierenarts Jan Verbeke in de Begoniastraat in Watermaal-Bosvoorde, vond in de nacht van 3 op 4 april plaats. Er werd benzine gegoten in de brievenbus van het dierenartsenkabinet, waarna de vloeistof in brand werd gestoken. Bij de brand vielen geen gewonden maar de schade was wel aanzienlijk. Ook lieten drie katten het leven.

Het was niet meteen duidelijk wie verantwoordelijk kon zijn voor de feiten, noch wat hun beweegreden was. Maar afgelopen week werd dan toch een verdachte opgepakt, een dakloze man die al enige tijd op het nabijgelegen Keymplein verbleef. De man werd ter beschikking gesteld van het parket en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Verbeke reageert opgelucht: "Het doet deugd om te weten dat de man die mij dit heeft aangedaan is opgepakt, en zich nu hopelijk achter slot en grendel bevindt. Ik blijf het een rare manier van inbreken vinden, zo met een benzinetank."

Mensen in hoge nood kunnen de arts nog steeds opbellen: "Ik blijf beschikbaar voor noodzakelijke ingrepen. Ondertussen zijn we bezig met de inrichting van een tijdelijk noodkabinet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Samenleving , Jan Verbeke , brandstichting

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni