Jean-Luc Vanraes van parlement naar Gimb

© Bart Dewaele

Jean-Luc Vanraes (Open VLD) verlaat het Brussels parlement en gaat voor de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (Gimb) werken. Vanraes is ook voorzitter van de Vlaamse gemeenschapscommissie.

Vanraes wordt vice-voorzitter van de Gimb. Hij wordt zo de nummer twee van de organisatie. Vanraes neemt op 15 december ontslag. Dat schrijft La Libre en wordt aan brusselnieuws.be bevestigd door de omgeving van de politicus.

De Ukkelse liberaal verlaat het Brussels parlement. Zijn nieuwe functie is immers niet verzoenbaar met een parlementair mandaat. Vanraes blijft wel OCMW-voorzitter in Ukkel.  

Omgekeerde stoelendans
Wellicht neem Herman Mennekens nu het zitje van Vanraes over in het Brussels parlement. Bij de terugkomst van Guy Vanhengel naar Brussel moest die immers afstand doen van zijn zetel.

Jean-Luc Vanraes was van 2009 tot 2011 ook minister van Begroting en Financiën in de Brusselse regering. Hij nam er de plaats in van Guy Vanhengel, die op zijn beurt federaal minister was.

In 2011 kwam Vanhengel terug naar Brussel. Vanraes werd toen voorzitter van de raad van de Vlaamse gemeenschapscommissie. Die functie werd voorheen uitgeoefend door zijn partijgenote Carla Dejonghe. Mogelijk kan die dat voorzitterschap nu weer opnemen.

Van een uittredingsvergoeding voor Vanraes is geen sprake. Het Brussels parlement schafte de premie voor vrijwillig vertrek vorige maand met onmiddellijke ingang af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?