© Bart Dewaele

Karine Lalieux voorlopig schepen van Toerisme

MD
© BRUZZ
24/08/2017

Schepen van Cultuur en Openbare Reinheid Karine Lalieux (PS) in de Stad Brussel neemt voorlopig de bevoegdheid Toerisme over van kersvers burgemeester Philippe Close (PS). Daarmee komt Lalieux alvast aan het hoofd van Brussels Major Events, dat de organisatie van onder meer Winterpret en Brussel Bad voor zijn rekening neemt.

Nu Philippe Close de nieuwe burgemeester is van de Stad Brussel, moeten de bevoegdheden die hij had als schepen verdeeld worden over het schepencollege. Wat de bevoegdheden Financiën, Grondregie en Personeelszaken betreft is er nog geen witte rook, maar de bevoegdheid Toerisme is alvast voorlopig aan Closes partijgenoot Karine Lalieux toegewezen.

Dat schrijft La Libre en bevestigt het kabinet-Close aan onze redactie. De beslissing om Lalieux eventueel definitief schepen van Toerisme te maken moet op de gemeenteraad van 11 september vallen, de eerste na het zomerreces.

Als schepen van Toerisme komt Lalieux ook aan het hoofd van Brussels Major Events, de vzw die verschillende evenementen organiseert in naam van de Stad Brussel, waaronder Winterpret en Brussel Bad, maar ook het jaarlijks vuurwerk op nieuwjaarsavond.

Nog geen duidelijkheid over andere mandaten
Close was als schepen van Toerisme ook voorzitter van verschillende andere culturele vzw’s, zoals de vzw Atomium, Rock The City en Brussels Expo, die de zalen La Madeleine en Paleis 12 uitbaat en ook haar zinnen heeft gezet op de uitbating van het Koninklijk Circus.

Close gaf al eerder aan al zijn mandaten te zullen laten vallen “die niet rechtstreeks gelinkt zijn aan zijn burgemeesterschap”, maar het is voorlopig nog niet duidelijk welke mandaten hij behoudt en of een andere schepen de andere mandaten zal opnemen. De Stad Brussel wil immers de wildgroei aan mandaten terugdringen en ook binnen de PS wordt er werk gemaakt van de decumul.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie