Khadija Zamouri 10 BRUZZ ACTUA 1672

Khadija Zamouri legt schepenambt Molenbeek neer

HD
© BRUZZ
17/01/2020

Molenbeeks schepen Khadija Zamouri, die bij de verkiezingen opkwam op de lijst van oud-burgemeester Schepmans (MR-Open VLD), heeft vrijdagnamiddag op sociale media aangekondigd dat ze haar schepenambt zal neerleggen. Zamouri wil zich volledig op haar functie als Brussels parlementslid concentreren. “Er staat een jonge generatie klaar om mij op te volgen, Molenbeek heeft recht op een voltijdse schepen."

Zamouri is vandaag, naast Brussels parlementslid ook Molenbeeks schepen van Sociale Cohesie, Jeugd, Nederlandstalige Cultuur en Kinderopvang en Reinheid. Een stevig takenpakket, “zeker voor een gemeente zo groot als Molenbeek. Het is niet evident om twee voltijdse jobs te cumuleren, en ik vind dat Molenbeek recht heeft op een voltijdse schepen."

“Maar ik wil ook ruimte maken voor jong politiek talent.” Dat talent is maatschappelijk assistente Gloria Garcia-Fernandez (MR), ook afkomstig van de liberale Lijst van de Burgemeester. “Ze is perfect tweetalig en zal dus misschien wel mijn Nederlandstalige bevoegdheden overnemen,” aldus Zamouri, die benadrukt dat zij met Jef Van Damme (SP.A) de Nederlandstalige bevoegdheden in de gemeente deelt.

Link met Molenbeek behouden

Zamouri rekent erop dat haar ervaring “op het terrein” zich zal vertalen in een betere samenwerking tussen Gewest en gemeentes, maar ook in een beter inzicht in de noden op lokaal niveau. Ze laat ook haar wortels in de gemeente niet los: “Ik blijf deel van de gemeenteraad, en zal aanblijven als voorzitster bij de lokale sociale vzw MOVE."

Op 22 januari zal de personeelswissel ter stemming worden voorgelegd.

Khadija Zamouri (Open VLD) en haar partijgenote en opvolgster in Molenbeek Gloria Garcia-Fernandez

| Khadija Zamouri (Open VLD) en haar opvolgster in Molenbeek Gloria Garcia-Fernandez (MR.)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , Khadija Zamouri , MR-Open VLD , Jef Van Damme , Gloria Garcia-Fernandez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni