Kompany dient klacht in tegen Gillard (MR)

Pierre Kompany, lijsttrekker van ProGanshoren, gaat klacht indienen bij het Brussels Gewest tegen Hervé Gillard (MR) wegens onethisch gedrag. Volgens Kompany hadden ProGanshoren en de MR een akkoord om samen een meerderheid te vormen. Nadien koos Gillard toch voor een coalitie met de PS van Kompany's rivaal Carthé.

Kompany deed zondag een poging om burgemeester Michèle Carthé (PS) te onttronen. Aanvankelijk leek hij in dat opzet te slagen. Ondanks een betere score voor de PS, praatte hij met liberalen en groenen. Uiteindelijk koos de MR echter voor de socialisten waardoor ProGanshoren tot de oppositiebanken veroordeeld werd.

In enkele kranten kondigt Kompany echter aan dat hij klacht wil indienen. De lijsttrekker van ProGanshoren zegt dat Hervé Gillard onethisch heeft gehandeld.

"Hij eiste het burgemeesterschap op om te onderhandelen en dat heb ik toegestaan omdat ons programma en onze kandidaten belangrijker zijn dan het mandaat van burgemeester", aldus Kompany. "Zodra de akte van voordracht van een kandidaat-burgemeester getekend was, wilde hij de onderhandelingen onderbreken om te slapen en te eten. Maar de volgende dag sloot hij een akkoord met de PS, die ook niet anders kon dan zijn burgemeesterschap aanvaarden omdat die akte maar een keer kan worden ingediend."

Volgens Kompany is Gillard een leugenaar en is zijn verraad "ongezien in de Belgische geschiedenis".

Kompany zat vroeger bij de PS maar hij startte een eigen lijst na onenigheid met ex-burgemeester Carthé.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?