Koning Filip onder de indruk tijdens bezoek innovatief centrum in Anderlecht

© Belga
10/11/2022

Koning Filip heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Circularium in de wijk Kuregem in Anderlecht. Hij ging er op bezoek bij enkele initiatieven en start-ups die hun intrek hebben genomen in het grote centrum voor innovatie en circulaire productie.

Het Circularium is gehuisvest in een site van D'Ieteren Immo. De herbestemming werd ingevuld door het Brusselse bedrijf Makettt. Zij proberen de economische en sociale transitie in de wijk te versnellen en trokken daarvoor een 30-tal projecten aan die de grote ateliers van het voormalige automobielcomplex bezetten.

Het gaat om een mix van projecten die allemaal respect hebben voor de korte keten en circulariteit, en tegelijkertijd een activerende rol in de buurt spelen. De koning ging langs bij drie initiatieven.

De eerste stop vond plaats in de Gratis Winkel. Het principe van de winkel is dat je niets koopt, maar dat je wel spullen mee naar huis kan nemen. De enige voorwaarde is: schrijf een dankbetuiging op een briefje voor de mensen die spullen doneren.

Vervolgens was het tijd voor een demonstratie. Bij start-up Konligo trok koning Filip grote ogen toen ze hun compacte pop-up structuur ontplooiden tot een modulaire constructie die voor indoor- en outdoorevenementen gebruikt kan worden.

De laatste stop van de koning was bij Sonian Wood Coop. Deze coöperatie vormt hout uit het Zoniënwoud op een duurzame manier om tot meubels en zorgt er zo voor dat het bij lokale partners terechtkomt, in plaats van in Azië.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni