La Boum wil nu ook ‘testevenement’ organiseren op 15 mei

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| La Boum op 1 april in het Ter Kamerenbos

La Boum komt met een officieus 'testevenement' op 15 mei. Dat schrijft de organisatie zelf op Facebook, de politie bevestigt ook de aanvraag. Het - vooralsnog niet goedgekeurde - 'testevenement' komt er na de eerdere uitspraak van minister Annelies Verlinden (CD&V), die maandag liet weten dat iedereen die interesse heeft, een aanvraag voor een testevenement kan doen.

Minister van Binnenlandse Annelies Verlinden (CD&V) liet bij Het Laatste Nieuws uitschijnen dat het aangekondigde La Boum 3 als testevenement zou kunnen georganiseerd worden, maar kwam daar snel op terug. "Iedereen mag een aanvraag doen om een testevenement te organiseren, maar dat de voorwaarden om dit te mogen uitvoeren zijn streng," nuanceert haar woordvoerster.

"Wij vinden het idee van de minister uitstekend," schrijft de organisator. "Jij niet dan? Dus zijn we op zoek naar vrijwilligers die een feestje willen bijwonen zonder gezondheidsinstructies. We hebben ook nog vrijwilligers nodig voor een coronatest voor en na het evenement."

Het kabinet-Verlinden heeft nog niet samengezeten met L’abîme en ook nog geen contact gehad met de organisatie. ‘La Boum Test’ zou al plaatsvinden op 15 mei, als een soort testevenement voor het aangekondigde La Boum 3. De politie Brussel Hoofdstad Elsene heeft de aanvraag ontvangen, die is nog in behandeling.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?