| MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert in oktober 2021, bij de viering van de 175ste verjaardag van de liberale partij in België.

Lachaert wil in 2024 samen met MR naar Brusselse kiezer

EC
© BRUZZ
09/04/2022

Bij de volgende verkiezingen in 2024 wil Open VLD in Brussel beter samenwerken met haar Franstalige zusterpartij MR. Dat zegt partijvoorzitter Egbert Lachaert aan La Dernière Heure. "Samen met MR kunnen we de grootste politieke familie worden," zegt Lachaert.

In de peiling van eind maart behaalde MR maar liefst 19,9 procent van de stemmen, een stijging met 2,4 procentpunt ten opzichte van de vorige peiling. De Nederlandstalige liberalen vinden daarentegen minder steun: slechts 1,6 procent van de kiezers zou op hen stemmen, mochten het morgen verkiezingen zijn.

De partijen Groen en N-VA zouden beter scoren met respectievelijk 3 en 3,5 procent van de stemmen in Brussel. De resultaten voor de Nederlandstalige partijen uit die peiling zijn door de kleine steekproef echter weinig betrouwbaar.

Aan La DH zegt Open VLD-partijvoorzitter Egbert Lachaert dat hij in 2024 beter wil samenwerken met de MR. “Wij bereiden ons voor op 2024. We voeren diepgaand overleg met de MR op alle niveaus, zowel in de gemeenten als in de gewesten. We zullen zoveel mogelijk samenwerken en zoveel mogelijk gezamenlijke lijsten opstellen,” zegt Lachaert. “Onze ambitie is om ons samen voor te stellen in 2024.”

Grootste familie

Vandaag zit Open VLD met minister Sven Gatz mee in de Brusselse regering, terwijl zusterpartij MR oppositie voert. Gatz moest als minister van Financiën de moeilijke Brusselse begroting en de slimme kilometerheffing verdedigen. Dat zorgt voor enige verdeeldheid tussen de liberalen.

"Samen kunnen we de grootste politieke familie in Brussel worden,” zegt Lachaert echter. Hij belooft in 2024 een lijst met zowel nieuw talent als gevestigde waarden. Al zullen bepaalde anciens, zoals Guy Vanhengel, zich niet opnieuw kandidaat stellen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni