© Open MR | Stéphane Obeid trekt met een gezamenlijke liberale lijst naar de kiezer in 2024.

Liberalen verenigen zich ook in Ganshoren en worden 'Open MR'

JP
© BRUZZ
21/11/2022

In Ganshoren bundelen de liberalen van de MR en Open VLD de krachten. Onder leiding van lijsttrekker Stéphane Obeid starten ze een gezamenlijke lijst waarmee ze naar de kiezer trekken in 2024.

Op maandag kondigen de liberalen, die al bijna 30 jaar gescheiden leven, hun nieuwe samenwerking aan. Vanaf de volgende verkiezingen in 2024 gaan ze verder als ‘Open MR’. De lijst wordt aangevoerd door Stéphane Obeid, huidig voorzitter van de MR-afdeling van Ganshoren en eerste schepen van de gemeente.

De verregaande samenwerkingen tussen MR en Open VLD werden in het voorjaar al aangekondigd door partijvoorzitter Egbert Lachaert (Open VLD). "Samen met MR kunnen de liberalen de grootste politieke familie worden," zei hij toen.

Het kersverse huwelijk van Open VLD en MR in Ganshoren volgt op een recent aangekondigde samenwerking tussen de liberalen van Jette. In 2019 kwamen MR en Open VLD in 16 van de 19 gemeenten samen op. Met de beslissing om ook in Ganshoren samen op te komen, komt de teller voorlopig op 17.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie