‘Libéraux Schaerbeekois’ blijven Clerfayt trouw

Schaarbeeks schepen Bernard Guillaume, lid van de scheurlijst Libéraux Schaerbeekois.

Ook in oktober 2018 gaan de ‘Libéraux Schaerbeekois’, een liberale scheurlijst, op Clerfayts Lijst van de Burgemeester staan. Dat kondigen ze aan in een persbericht. Ook Open VLD'er Quentin van den Hove sluit zich aan bij Clerfayts lijst, terwijl de onderhandelingen van de burgemeester met de MR zijn afgeketst.

'Libéraux Schaerbeekois'-schepenen Bernard Guillaume, Sadik Koksal en Etienne Noël kiezen zo eieren voor hun geld. Al is het weinig waarschijnlijk dat die laatste in de gemeentepolitiek blijft, als hij moet kiezen tussen zijn schepenambt en zijn veel lucratievere functie bij de GIMB.

De ‘Libéraux Schaerbeekois’ zijn een scheurlijst van Schaarbeekse liberalen die na de vorige gemeenteraadsverkiezingen burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) verkozen boven de MR. Naast Guillaume, Koksal en Noël zijn ook twee OCMW-raadsleden, twee politieraadsleden en vier gemeenteraadsleden lid van de liberale scheurlijst. Een raadslid van Schaarbeekse Haard dat pas in februari wordt benoemd, heeft het document ook mee ondertekend.

Ze hebben besloten om ook dit keer op Clerfayts lijst te gaan staan, melden de Libéraux Schaerbeekois, “om hun werk voor het welzijn van Schaarbeek en haar inwoners voort te kunnen zetten”.

Quentin van den Hove d’Ertsenryck, het Schaarbeekse gemeenteraadslid voor Open VLD, heeft aan BRUZZ laten weten dat hij aanvoerder wordt voor zijn partij, en eveneens op de Lijst van de Burgemeester zal figureren. Van den Hove stemde ook de voorbije legislatuur al mee met de meerderheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?