Luchthavensector: 'Brusselse regering zet ons het mes op de keel'

© Brussels Airlines

Zowel werknemers als werkgevers van de luchthavensector zijn niet te spreken over de beslissing van de Brusselse regering om de strenge geluidsnormen vanaf zaterdag, wanneer het tweede belangenconflict afloopt, toe te passen. “Hiermee zetten ze ons het mes op de keel”, aldus Geert Keirens, coördinator van het collectief ‘Keep Our Airportjobs’.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) toonden zich tevreden met de beslissing van de Brusselse regering om te blijven onderhandelen over de geluidsnormen.

Zaterdag loopt het tweede belangenconflict af en zullen de strenge geluidsnormen worden toegepast. Bij de werkgevers en werknemers van de luchthavensector vrezen ze het ergste.

‘Onverantwoorde beslissing’
"Met de beslissing om proces-verbalen op te stellen zonder tolerantiedrempel, zet men ons het mes op de keel", aldus Geert Keirens, coördinator van het collectief ‘Keep Our Airportjobs’.

"Het aantal boetes zal meer dan vervijfvoudigen en de onzekerheid en het afschrikkingseffect worden alleen maar groter. De inning volgt misschien later, maar de boetes komen wel veel eerder terecht op de hoofdzetels van de maatschappijen, die deze situatie niet begrijpen. De verstrenging van de Brusselse geluidsnormen is nu reeds een reële bedreiging voor onze jobs."

"De regering probeert een goednieuwsshow op te voeren, maar daar trappen wij niet in. De geluidsnormen worden zo streng gemaakt dat zelfs moderne vliegtuigen er niet aan kunnen voldoen. Dit is onverantwoord spelen met duizenden jobs, inclusief Brusselaars."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook