Mayeur: 'Van den Driessche is een valse Brusselaar'

© BRUZZ
28/11/2016

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) haalt in een interview over het Eurostadion op BX1 scherp uit naar gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA). "Alles wat die man zegt, is fout", zegt Mayeur. "Hij is anti-Brussel."

Naar aanleiding van de nieuwe informatie over het Eurostadion en de bouw van kantoren, restaurants en hotels op de omliggende terreinen was Yvan Mayeur vrijdag te gast bij onze Franstalige collega's. Daar was hij uitermate scherp voor Johan Van den Driessche, die gegevens uit de erfpachtovereenkomst had doorgespeeld aan enkele Vlaamse kranten.

"Die man is wel verkozen in Brussel, maar het is een valse Brusselaar", zegt Mayeur over het oppositielid en zijn uitspraken. "Alles wat die man zegt, is onjuist. Hij is anti-Brussel."

Onafhankelijkheid
De burgemeester beschuldigt Van den Driessche te werken voor een Brugse firma, die andere belangen heeft dan de stad. "Ik begrijp niet goed waarom Van den Driessche hier nu mee naar buiten komt", gaat Mayeur verder. "Maar ik denk dat hij voor een immobiliëngroep werkt die een concurrent is van Ghelamco. Die Brugse groep voedt hem regelmatig met nieuwe ideeën en hij gebruikt hun standpunten tegen ons."

Mayeur verwijst hiermee wellicht naar de studie van architectenbureau Goedefroo & Goedefroo, die vorig jaar stelde dat een renovatie van het Koning Boudewijnstadion perfect mogelijk is, en ook goedkoper zou zijn. Een idee dat Van den Driessche erg genegen is. Eerder had ook schepen van Sport Alain Courtois (MR) de onafhankelijkheid van die studie in twijfel getrokken. “Die informatie komt van een bepaalde groep, waar onder meer de architecten van Uplace en CEO van Club Brugge Vincent Mannaert achter zitten", aldus Courtois destijds.

Achterkamerpolitiek
Van den Driessche reageert geagiteerd op de uitlatingen van de burgemeester. "Ik heb documenten die bewijzen dat wat hij zegt over de inhoud van het dossier, verkeerd is", zegt hij aan BRUZZ. "Hij weet dat, en ik denk dat hij daardoor op de man speelt en mij persoonlijk aanvalt."

Wel ontkent hij ten stelligste dat hij niet onafhankelijk te werk zou gaan. "Ik doe gewoon mijn werk als politicus", aldus Van den Driessche. "De burgemeester is absoluut fout als hij zegt dat ik tegen Brussel ben. Ik verzet mij wel tegen de achterkamerpolitiek."

Bekijk het bewuste fragment van het interview op BX1 hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni