Michael Verbauwhede (PVDA) verlaat het Brussels parlement

Michael Verbauwhede stapt uit het parlement (archiefbeeld)

Parlementslid Michael Verbauwhede verlaat het halfrond en gaat de media- en studiedienst van de PVDA versterken. Hij wordt vervangen door Françoise De Smedt, eerste opvolgster op de PVDA-lijst.

Françoise De Smedt is natuurkundige van opleiding en werkte jarenlang in de ziekenhuissector. Daarnaast heeft het toekomstig parlementslid van de PVDA een lang traject als militante achter de rug.

“Ik ben al meer dan 20 jaar actief op het terrein met mensen om de samenleving te veranderen,” klinkt het in een persbericht. “Het is helemaal niet nieuw voor mij. Ik was erbij in de strijd tegen de hoge huurprijzen in het Brussels gewest. Dit gevecht ga ik verderzetten in het parlement.”

Michael Verbauwhede werd gevraagd om nieuwe taken op te nemen bij de PVDA. Hij wordt hoofdredacteur van het magazine Solidair en gaat de studiedienst van de PVDA versterken.

“Ik ben blij mijn plaats in het Brussels parlement af te kunnen staan aan een vrouw. Ik ben er fier op dat de PVDA haar ploegen vervrouwelijkt,” aldus Verbauwhede.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?