Minister Verlinden op bezoek in Elsene voor plan tegen kleine criminaliteit

© PhotoNews
| Christos Doulkeridis (Ecolo), burgemeester van Elsene.

De burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) heeft donderdag de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) rondgeleid in zijn gemeente. Het bezoek van de minister komt er na de oproep van de Elsense burgemeester om een plan tegen kleine criminaliteit op te stellen.

Op zaterdag 14 november raakten er in Elsene drie agenten gewond toen ze na een coronacontrole werden aangevallen door omstaanders. Burgemeester Doulkeridis (Ecolo) deed daarop een oproep om kleine criminaliteit beter aan te pakken, want zonder een geïntegreerde aanpak zijn de lokale inspanningen volgens hem zelfs contraproductief.

Verlinden: 'Extra budget om politie te versterken'

Tijdens haar bezoek aan de Brusselse gemeente ontmoette minister Verlinden terreinwerkers, rechercheurs van de lokale politiezone, wijkagenten en preventie-agenten. En ze ontmoette ook de agenten die bijna twee weken geleden gewond raakten tijdens hun interventie.

"Ik engageer mij om de politie te versterken met extra budget, extra agenten en investeringen in opleidingen en technologische hulpmiddelen, zodat politieagenten beter worden beschermd op het terrein", verklaarde minister Verlinden. De burgervader van Elsene merkt op dat de spanning in meerdere Brusselse gemeenten groter wordt.

Het is een breder probleem en dus vraagt hij een geïntegreerde aanpak. "Elsene wil deel uitmaken van een strategie die op alle niveaus nageleefd wordt om zo concrete en duurzame resultaten te behalen. Zo kan de rust in onze wijken terugkeren", zegt Doulkeridis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?