Persconferentie n.a.v. het bezoek van Filip Dewinter en Nederlands politicus Geert Wilders aan Sint-Jans-Molenbeek

| Persconferentie n.a.v. het bezoek van Filip Dewinter en Nederlands politicus Geert Wilders aan Sint-Jans-Molenbeek in 2017

Molenbeeks burgemeester Moureaux verbiedt bezoek van Geert Wilders en Filip Dewinter

© Belga
12/05/2022
Updated: 12/05/2022 18.46u

Vlaams Belangparlementslid Filip Dewinter zou vrijdag om 11.30 uur bekend maken of hij omstreeks de middag samen met het Nederlandse PVV-kopstuk Geert Wilders een bezoek brengt aan Sint-Jans-Molenbeek. Intussen heeft burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) beslist om de 'wandeling' door haar gemeente te verbieden. Of het duo vrijdag een andere Brusselse gemeente aandoet, is voorlopig nog niet bekend.

Dewinter kondigde op 26 april, naar aanleiding van de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over Molenbeek, aan dat hij samen met Geert Wilders vrijdag een bezoek wil brengen aan Molenbeek.

Dewinter en Wilders planden in 2017 al eens om een "islamsafari", zoals ze het destijds noemden, te ondernemen in Molenbeek om er ter plaatse vast te stellen hoe de Brusselse gemeente getroffen werd door "islamisering en massamigratie". Toenmalig burgemeester Françoise Schepmans (MR) verbood de actie echter, maar de Raad van State vernietigde dat besluit.

Morgen/vrijdag ondernemen de twee politici een nieuwe poging, liet Dewinter donderdagmiddag weten, al wist hij toen nog niet of het bezoek verboden zou worden door Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux. "Wellicht beslist ze pas vrijdagochtend, maar dan is het te laat om naar de Raad van State te stappen", zegt Filip Dewinter. Intussen heeft Moureaux een politieordonnantie uitgevaardigd die het bezoek verbiedt.

'Zeven andere gemeenten in aanmerking'

PVV-kopstuk Geert Wilders, die reeds jaren politiebewaking krijgt, komt vrijdag om 11 uur aan in het Vlaams Parlement. Om 11.30 uur volgt dan een in het parlement een persconferentie waar een stand van zaken zal worden opgemaakt.

Dewinter en Wilders hadden eerder al laten weten dat ze zonder toelating voor een bezoek aan Molenbeek uitwijken naar een andere gemeente. "In Brussel komen zeven andere gemeenten in aanmerking voor een alternatief bezoek", aldus nog de Vlaams Belang-politicus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , geert wilders , filip dewinter , Vlaams Belang , extreemrechts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni