Na Mayeur stapt ook OCMW-voorzitster Peraïta op

Anderhalf uur nadat Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) zijn ontslag aankondigde, houdt ook partijgenote en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta de eer aan zichzelf. Zij zetelde samen met Mayeur in de raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial en ontving daar net als hem 19.000 euro aan zitpenningen op jaarlijkse basis. 

Na Yvan Mayeur als burgemeester heeft nu ook Pascale Peraïta (PS) beslist om op te stappen. Dat meldt het kabinet van de OCMW-voorzitster.

Beiden zullen hun ontslag vanavond op een vergadering van de meerderheid in de gemeenteraad van socialisten en liberalen aanbieden. Mayeur en Peraïta kwamen samen in opspraak naar aanleiding van de zitpenningen die ze als lid van de raad van bestuur en het bureau van de daklozenorganisatie Samusocial ontvingen.

Samusocial

Eind mei kwam aan het licht dat de raad van bestuur en het directiecomité van Samusocial zitpenningen gekregen hebben voor het bijwonen van de bestuursvergaderingen. Dat kostte de organisatie in 2016 bijna 60.000 euro. Yvan Mayeur (PS) en Pascal Peraïta (PS) moesten op donderdag 8 juni opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?