Na Mayeur stapt ook OCMW-voorzitster Peraïta op

Anderhalf uur nadat Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) zijn ontslag aankondigde, houdt ook partijgenote en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta de eer aan zichzelf. Zij zetelde samen met Mayeur in de raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial en ontving daar net als hem 19.000 euro aan zitpenningen op jaarlijkse basis.

Na Yvan Mayeur als burgemeester heeft nu ook Pascale Peraïta (PS) beslist om op te stappen. Dat meldt het kabinet van de OCMW-voorzitster.

Beiden zullen hun ontslag vanavond op een vergadering van de meerderheid in de gemeenteraad van socialisten en liberalen aanbieden. Mayeur en Peraïta kwamen samen in opspraak naar aanleiding van de zitpenningen die ze als lid van de raad van bestuur en het bureau van de daklozenorganisatie Samusocial ontvingen.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?