Nadia El Yousfi sluit zich opnieuw aan bij PS

© PHOTONEWS
| El Yousfi in de Senaat.

Het Brussels parlementslid dat in juli met slaande deuren de PS verliet om als onafhankelijke te gaan zetelen, keert terug naar de partij. “Ik heb garanties gekregen omtrent transparantie," klinkt het.

De zetel die de PS-fractie in het Brussels Parlement in juli had verloren, krijgt de partij nu terug. Nadia El Yousfi sluit zich opnieuw aan bij de socialisten, schrijft Le Soir. “De partij heeft een aantal zaken gegarandeerd wat de partijwerking betreft”, zegt El Yousfi. “Dat gaat over transparantie rond onder meer de lijstvorming en de verdeling van de mandaten.”

Dat de PS Nawal Ben Hamou heeft aangeduid als staatssecretaris was volgens sommigen de reden waarom El Yousfi de partij in juli had verlaten. “Ik vind dat de stem van de kiezer gerespecteerd moet worden, en die koos voor Vervoort, Madrane en Laanan”, aldus El Yousfi.

Zij wil daarnaast dat er binnen de PS een intern debat plaatsvindt rond onder meer het hoofddoekenverbod. Volgens haar verhindert voorzitter Laurette Onkelinx debatten over religie. In oktober treedt Onkelinx af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?