Nederlandstalig personeel verplicht in Vilvoordse horeca

© Pim Notebaert
| De taalkennis is bijvoorbeeld ook nodig bij noodgevallen om te kunnen overleggen met brandweer of politie. I

In het nieuwe horecareglement dat de Vilvoordse gemeenteraad recent goedkeurde staat dat er voortaan in de horecazaken steeds iemand moet aanwezig zijn die de Nederlandse taal machtig is. Het reglement voorziet voorts in een striktere opvolging en controle van vergunningen, kansspelen en dergelijke en legt uniformiteit op voor de terrassen op de Grote Markt.

Het horecareglement is een uitvloeisel van de vaststellingen die het stadsbestuur en inspectiediensten deden tijdens controles in het kader van het Actie Kanaalplan naar illegale economie in het Brusselse en omgeving. Hierbij werd onder meer vastgesteld de vergunningen in Vilvoorde niet altijd in orde zijn en een aantal café-uitbaters geen Nederlands maar ook geen Frans of Engels kenden.

"Dat er tijdens de openingsuren iemand in de zaak aanwezig is die de Nederlandse taal kent is onder meer noodzakelijk om inspectiediensten in staat te stellen de zaak te controleren," aldus burgemeester Hans Bonte (SP.A). Deze taalkennis is bijvoorbeeld ook nodig bij noodgevallen om te kunnen overleggen met brandweer of politie. In de zaak moet ook steeds een lijst aanwezig zijn van mensen die de zaak uitbaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?