Brexit of geen Brexit? Ook deze mime-acteur vraagt het zich af voor Houses of Parliament in Westminster.

| Brexit of geen Brexit? Ook deze mime-acteur vraagt het zich af voor Houses of Parliament in Westminster.

29 maart. De befaamde dag waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zou verlaten… Of toch niet. Dit weekend zijn er heel wat activiteiten rondom de Brexit gepland. Maar hoe gaat de Brusselaar hiermee om, nu – een deel van - de Brexitdeal voor de derde keer werd weggestemd door het Britse parlement en de kansen op een harde Brexit stijgen?

Twee weken geleden noemde de Franse minister van Europese zaken Nathalie Loiseau haar katje nog Brexit, door zijn twijfelend karakter. De Britse tabloid The Daily Star kan het woord niet meer horen en belooft vandaag het b-woord niet te gebruiken. U kunt erom lachen of huilen, maar de Brexit is nog steeds geen feit.

“In deze tijden hebben we nood aan verbintenis. Die verbintenis kon je echt voelen in de zaal.”

Xander Stroo, organisator van “Brexit, the day before”

Brexit of niet: de meeste activiteiten die deze week rondom de Brexit gepland waren, gaan gewoon door. Donderdag trad de boysband Breunion Boys op in de Beursschouwburg. De single “Britain Come Back” is al meer dan 400.000 keer bekeken op YouTube. Naast het optreden was er ook plaats voor poëzie en een debat: “Er heerste een losse sfeer, de zaal was vol,” zegt Xander Stroo, organisator van “Brexit, the day before”, aan BRUZZ. “In deze tijden hebben we nood aan verbintenis. Die verbintenis kon je echt voelen in de zaal.”

Verder brengt the International Chorale of Brussels zaterdag een ode aan de diversiteit in Europa. Het koor telt minstens vijftien nationaliteiten en zingt folk liedjes in acht verschillende talen, waaronder Engels, Italiaans, Frans en Bulgaars. Het concert gaat door in GC De Kam in Wezembeek-Oppem.

Er is ook een Brexit-wandelroute door Brussel in de maak, een initiatief van Gidsen voor Brussel en België. Toch blijft de precieze route voorlopig nog geheim. “Eerst kijken hoe het verder loopt,” klinkt het bij de vereniging.

Ingewikkelde relatie

Op vrijdagavond organiseert Bozar een avond waar lezingen en concerten zich afwisselen, allemaal over de ingewikkelde relatie en geschiedenis die Europa heeft met het Verenigd Koninkrijk.

Wie liever binnen blijft en toch in een Brexit-sfeer wenst te komen, kan natuurlijk altijd de punk-klassieker “Should I Stay or Should I Go” van The Clash eens opzetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , brexit , Verenigd Koninkrijk , Beursschouwburg , bozart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni