Bruno De Lille

Oppositiepartij Groen wil klokkenluidersstatuut op Brussels niveau

MV
© BRUZZ
08/02/2017
Ook in:
nl fr

Oppositiepartijen Groen en Ecolo hebben een ordonnantie klaar om klokkenluiders beter te beschermen. De meerderheidspartijen vaardigden afgelopen vrijdag een resolutie uit, maar Groen en Ecolo vinden dit voorstel weinig effectief en willen meer doen. Zij pleiten voor een Brusselse ombudsdienst, waar wantoestanden aangeklaagd kunnen worden.

Het voorstel van de meerderheidspartijen PS, CDH, Défi, Open VLD, SP.A en CD&V doet te weinig om klokkenluiders echt te beschermen, aldus oppositiepartijen Groen en Ecolo. Ze scharen zich niet achter de resolutie die de meerderheid afgelopen vrijdag uitvaardigde.

Groen en Ecolo hebben hun eigen voorstel klaar, zegt fractieleider Bruno De Lille (Groen) aan BRUZZ. “Wij hebben een voorstel van ordonnantie klaar dat meteen een klokkenluiderstatuut op Brussels niveau voorziet.”

Het voorstel richt een Brusselse ombudsdienst op waar zowel burgers als personeel wantoestanden binnen een administratie kunnen aanklagen. Daarnaast pleiten de oppositiepartijen ook voor een beschermend statuut voor personeelsleden van de Brusselse overheidsinstellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni