Oud-staatssecretaris Etienne Schouppe scherp voor piloten

© Wikimedia Commons
© Wikimedia Commons

"De piloten spelen met vuur. Ze riskeren hun job niet, maar brengen die van het ander personeel in gevaar". Dat vindt oud-staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe in een reactie op de nakende staking van de piloten van Brussels Airlines. "De piloten moeten solidariteit opbrengen met de rest van het personeel", zei hij zondag in De Zevende Dag (Eén).

De CD&V-politicus merkt op dat de eisen van de piloten aanvankelijk enkel financieel waren. Toen daar zware kritiek op kwam van de publieke opinie hebben ze een zekere bocht genomen en wezen ze op de werkdruk.

"Maar dat geldt ook voor het cabinepersoneel en het andere personeel van de luchtvaartmaatschappij", stelt Schouppe, die de piloten verwijt vanuit een corporatistische reflex te reageren. Bovendien riskeren ze hun job niet, omdat ze weten dat ze gemakkelijk elders aan de bak kunnen komen. Ze brengen wel de job van de 85 procent ander personeel in gevaar, aangezien dat personeel gemakkelijk vervangbaar is.

"Het initiatief van de piloten zal Lufthansa - de eigenaar van Brussels Airlines, red. - niet gunstig stemmen voor het behoud van de werkgelegenheid in Brussel", waarschuwde Etienne Schouppe nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?