Overlegcomité nog aan de gang, horeca blijkt discussiepunt

© PhotoNews
| Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) en Frank Vandenbroucke (SP.A), de nieuwe minister van volksgezondheid

De vergadering van het overlegcomité over de coronamaatregelen vrijdag is om 18 uur nog steeds aan de gang. Er is discussie over de aanpak voor de horecasector, bevestigen verschillende bronnen. Ook over de evenementensector zouden er nog wat meningsverschillen zijn.

De verschillende regeringen van ons land, die samen in het Overlegcomité zitten, buigen zich sinds 14 uur over strengere maatregelen die de stijging van de coronacijfers moeten afremmen.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) had donderdag in de Kamer gezegd dat er extra maatregelen nodig zijn om de situatie in de ziekenhuizen onder controle te houden. Onder meer een avondklok en een verdere beperking van het aantal nauwe sociale contacten ligt op tafel, net als de verplichting van telewerk voor waar dat kan. Over de modaliteiten van dat laatste punt is er ook nog wat discussie.

Maar het grootste struikelblok zou de vraag zijn wat er met de horeca moet gebeuren. Sommige partijen aan tafel zouden pleiten voor een volledige sluiting van de horeca, maar de discussies daarover laaien hoog op.

Om 19.30 uur volgt een persconferentie. Die kan je hier volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?