Pascale Peraita woont in woning van OCMW

Samusocial-directrice Pascale Peraita woont momenteel in een woning die eigendom is van het OCMW. Het gaat niet om een sociale woning. Peraita is de gedoodverfde opvolgster van Yvan Mayeur aan het hoofd van het OCMW.

Peraita woont in een van de honderden OCMW-woningen van de Stad Brussel, meldt Le Soir. Belangrijke nuance: het betreft geen sociale woning, maar een appartement dat aan marktprijs wordt verhuurd. Peraita zou kosten en parking inbegrepen 1.190 euro betalen per maand.

OCMW-voorzitter Mayeur zegt dat er niets abnormaals is aan de situatie. Omdat Peraita een jaar geleden ook OCMW-raadslid werd en wellicht binnenkort ook OCMW-voorzitster, heeft Mayeur haar gevraagd om een andere woonst te zoeken. “Ik denk dat ze zich beter zal voelen als voorzitster zonder die woning”, zegt Mayeur in de krant. Peraita kwam vorig jaar ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ze raakte toen van de tiende plaats op de PS-SP.A-lijst niet verkozen, hoewel die lijst 18 zetels binnen rijfde.

Peraita geldt als vertrouwelinge van Mayeur, die in december burgemeester wordt. Ze lag de voorbije weken onder vuur omwille van haar verloning. Premies inbegrepen kost de directeur van Samusocial - een organisatie van een vijftigtal mensen - circa 190.000 euro. NGO’s en politici drukten hun verontwaardiging uit over dat bedrag uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?