Paul Magnette (PS): 'PTB moet haar verantwoordelijkheid nemen'

© Facebook (Paul Magnette)

Paul Magnette, de partijleider van de PS en de vertrekkende burgemeester van Charleroi, zegt zaterdag in Le Soir dat de Parti du Travail de Belgique (PTB), of de Partij van de Arbeid, haar verantwoordelijkheid moet nemen.

"Ze moet verantwoordelijkheid nemen", aldus Magnette, die zegt dat hij de PTB twee posten aanbood in het college van Charleroi: schepen van huisvesting, met het voorzitterschap van het huisvestingsbedrijf La Sambrienne, en een ander schepenambt.

Zijn gevoel is dat de PTB-kandidaten niet willen, maar hij vindt dat ze uitnodigingen niet kunnen weigeren. Hij heeft de vertegenwoordigers van de PTB gevraagd om aanstaande donderdag "met concrete voorstellen, die technisch en financieel haalbaar zijn" te komen. "Zijn ze klaar om compromissen te sluiten?" vraagt de vertrekkende burgemeester zich af.

Eerder deze week stelde gemeenteraadslid in Molenbeek Jef Van Damme (SP.A) dezelfde vraag. “Wil de PVDA/PTB wel besturen? Dat is voor mij de fundamentele vraag. Ik durf daar op dit moment geen uitspraak over doen. Je moet met drie zijn om een linkse coalitie te kunnen vormen in Molenbeek. Twee partijen staan daar voor te springen (PS-SPA en Ecolo, red.), bij de derde is dat nog niet duidelijk”, zei Van Damme in de BRUZZ-studio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?