Politie en Close bezorgd dat transmigranten aan Maximiliaanpark worden vrijgelaten

© PhotoNews
| Transmigranten in het Maximiliaanpark.

De politie en Brussels burgemeester Philip Close (PS) zijn bezorgd dat een deel van de opgepakte transmigranten uit het administratief centrum in Steenokkerzeel 24 uur later weer vrij wordt gelaten bij het Maximiliaanpark in Brussel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

De mensen die worden vrijgelaten, kunnen niet worden uitgewezen. Het gaat bijvoorbeeld om bepaalde nationaliteiten, zoals Syriërs, die ons land niet mag terugsturen. Ze krijgen het advies in België asiel aan te vragen.

Maar omdat de burgemeester van Steenokkerzeel geen overlast van migranten wil, moet de politie ze elders vrijlaten. En dus brengt Vreemdelingenzaken hen naar het Maximiliaanpark. "Minister Jambon waarschuwt zelf voor mensensmokkelaars in het park. Als de politiek migranten daar afzet, creëert ze bewust een Belgische versie van Calais", zegt Mario Thys van politievakbond NPSV.

Burgemeester Close sluit zich daarbij aan, en wil de premier hierover interpelleren. "Ik zat bij het overleg over het nieuwe centrum en toen is met geen woord gerept over het vrijlaten van de migranten in Brussel."

"Wij zetten hen af op de plek waar ze moeten zijn voor hun asielaanvraag", reageert het kabinet-Francken. Het loket ligt rechtover het park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?