Prostitutiecafés Alhambrawijk volgehangen met PS-posters

© Comité Alhambra
| De ramen van één van de beruchte cafés hangen vol met PS-posters.

Philippe Close, Khalid Zian of Karine Lalieux: de ramen van een aantal beruchte cafés in de Alhambrabuurt hangen er vol mee. Tot onvrede van buurtbewoners die al jaren strijden tegen de overlast die de cafés en de straatprostitutie met zich meebrengen.

Al jaren klagen buurtbewoners van de Alhambrawijk de overlast aan waarmee ze te maken krijgen. Nachtelijke ruzies, steekpartijen, en openbaar druggebruik zijn er geen zeldzaamheid. Vooral de klanten van een aantal cafés staan bekend als overlastveroorzakers. Het collectief verwijst onder andere naar café Déja Vu, Terminus en Taverne 54 als schakels in de lokale straatprostitutie.

De verbazing van de buurtbewoners was dan ook groot, toen ze merkten dat de ramen van die cafés vol hingen met PS-posters. Dat is het werk van een overenthousiast partijlid geweest, reageert David Sierzant Acitores, PS-kandidaat in Brussel Stad op de facebookpagina van Comité Alhambra. “Bepaalde militanten kennen de situatie in de wijk niet. Het gaat om een vergissing, er is geen sprake van steun aan bepaalde cafés. De posters zullen spoedig worden verwijderd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?