Parking C aan de Heizel

| Parking C aan de Heizel.

Protestrit van Vlaams Belang trekt op zondag naar Parking C

© Belga
24/09/2020

Vlaams Belang en zijn sympathisanten betogen op zondag 27 september tegen de naderende Vivaldi-regering. De "Protestrit naar Brussel - Niet mijn regering!" vertrekt vanuit verschillende uithoeken van Vlaanderen om nabij Brussel op Parking C in Grimbergen samen te komen voor een statische betoging.

In elke Vlaamse provincie worden verscheidene vertrekplaatsen ingesteld om in colonne en met de nodige vlaggen en wimpels richting de hoofdstad te rijden. De betogers worden vanaf 10u verwacht op Parking C om er tot 13u statisch te betogen. Ter plaatse worden toespraken gehouden die de aanwezigen vanuit de auto kunnen volgen. Vlaams Belang roept omwille van de gezondheidscrisis op in de auto te blijven en anders een mondmasker te dragen.

"Komende zondag gaat het niet over de politiek-strategische spelletjes, maar over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen én in welk Vlaanderen dat wij willen dat zij opgroeien. We willen een oorverdovend signaal geven aan die politieke elite dat Vlaanderen een links en anti-Vlaams beleid niet tolereert", klinkt het in de aankondiging van partijvoorzitter Tom Van Grieken op sociale media.

De automeeting wordt omkaderd door de politie Brussel Hoofdstad-Elsene, terwijl de gemeente Grimbergen toestemming gaf om het protest te laten verzamelen op de ruime Parking C. Op het Facebookevenement van "Protestrit naar Brussel - Niet mijn regering!" zeggen 3.800 mensen dat ze aanwezig zullen zijn en nog eens 11.700 mensen tonen interesse in het evenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Politiek, Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni